Sportmassage Utrecht nodig?

Wanneer je sport is het natuurlijk niet gek dat de spieren veel te verduren hebben en dus ook meer stress komen te staan dan normaal. Wanneer je spieren onder stress komen te staan kan het ervoor zorgen dat de spieren stijf worden of dat er bepaalde kneuzingen of knooppunten komen in de spieren waardoor jij last ervaart. Deze pijn kan zijn een langdurige spierpijn maar ook een stekende pijn in bijvoorbeeld je onderrug. Het is dan ook niet voor niets erg belangrijk dat je goed opwarmt en rekt en strekt voor en na het sporten. Een van de manieren hoe je de stress kunt verminderen op je spieren is door middel van een sportmassage Utrecht. Door middel van zo’n massage wordt er gezorgd dat de spieren weer helemaal los komen te zitten en jij weer met een goed gevoel kunt gaan sporten. Een blessure zit in een klein hoekje maar wanneer je spieren stijf zijn of je wanneer je bijvoorbeeld erg veel spierpijn hebt in je benen vergroot je de kans op bijvoorbeeld een scheuring of een verstrekking van de spiergroep. In topsport wordt er dan ook veel gebruik gemaakt van diensten zoals sportmassage. Een sportmassage is net zoals bij elke andere vorm van massage een manier om de spieren los te maken en tot rust te komen, bij een sportmassage wordt er wel specifiek gericht op de spieren die jij gebruik tijdens het sporten en die extra vast zitten door het vele gebruik van deze spiergroep. 

 

Doorbloeding 

Tijdens de behandelingen van een sportmassage Utrecht wordt er voornamelijk voor gezorgd dat er door bepaalde technieken en massage methodes de doorbloeding i de spiergroep wordt bevorderd. Wanneer een spier stijf is komt dit door een blokkade in de doorbloeding waardoor bepaalde afvalstoffen niet goed of helemaal niet weg kunnen. Dit kan zorgen voor meer spierpijn maar ook andere klachten zoals stekende pijn. Door de spier tijdens de sportmassage Utrecht te masseren wordt de doorbloeding weer beter en zou je ook minder pijn merken. Dit bevordert ook het herstel van de spieren na een trainingssessie. 

 

Iets voor jou?

Ben jij nou veel aan het sporten en denk jij dat je ook wel eens gebruik kunt maken van een sportmassage Utrecht? In dat geval zou je eens kunnen kijken naar Beijnes Massagetherapie die hierin is gespecialiseerd, niet elk bedrijf biedt dit namelijk als optie aangezien dit anders is dan een normale massage. Bekijk de website

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *