Een Baskapel plaatsen

baskapel

Het laatste jaar hebben we heel veel tijd thuis moeten besteden. We leven meer en meer binnen en als je een donker huis hebt, kan dat heel vervelend zijn. Waarom zou je jezelf niet wat meer licht in huis gunnen? Of hoe leuk zou het zijn om vanuit je bed naar de sterrenhemel te kijken tijdens een heldere nacht. Dankzij een Baskapel is dit allemaal mogelijk en kan elke kamer worden omgetoverd. Die zolderkamer met dat kleine raampje, een opslagruimte voor alle rommel die je niet meer of weinig gebruikt, kan een oase van licht worden. Zou het niet leuk zijn om die oude zolder eindelijk eens om te bouwen tot de mancave die je zo graag wilt? Of misschien kan de ruimte gebruikt worden als hobbykamer of extra slaapkamer voor een van de kinderen.

Wat is een Baskapel

Een Baskapel is vernoemd naar de bedenker Bas Verhoek. We kennen allemaal wel de dakkapel. De Baskapel is hier een alternatief voor. Het is een schuine opstand op het dak. In die opstand worden vensters geplaatst. De lichtinval is door deze schuine ligging veel groter dan de lichtinval bij een dakkapel. Nu denk je misschien dat de ruimte die je met het plaatsen van een dakkapel creëert, groter is dan die van een Baskapel. Niets is minder waar, met de Baskapel creëer je vaak evenveel ruimtewinst.

Waarom een Baskapel plaatsen

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een Baskapel zou kunnen kiezen. De Baskapel is in veel van de gevallen vergunningsvrij. In sommige gemeentes in Nederland is het zelfs toegestaan dat je die aan de voorkant van je woning laat installeren. Natuurlijk moet je dit vooraf wel even checken bij de gemeente. Zoals we al aangaven biedt een Baskapel een ruime lichtinval doordat deze schuin geplaatst wordt. Dankzij de nieuwe mogelijkheid om ook aan de bovenkant ramen te plaatsen, komt er nog meer licht binnen. De Baskapel kan in allerlei maten worden geleverd, afhankelijk van de dakvensters die je kiest. De dakramen kunnen bovendien geleverd worden met een hoge isolatiewaarde.

Meubelmaker Schiedam

Meubelmaker Schiedam

Tegenwoordig is de huizenmarkt zeer bezet. Dit komt natuurlijk omdat de populatie zeer stijgend is, en daardoor veel mensen huizen gaan kopen. […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *