Het verschil tussen een ethische en een medische pedicure

Voetverzorging Hellevoetsluis

Je voeten verdienen even goed aandacht en verzorging dan je lichamelijke en je geestelijke gezondheid. Om je voeten gezond en in conditie te houden kun je meerdere therapeuten inschakelen zoals de ethische en de medische pedicure en de podoloog. Maar wat is nu precies het verschil tussen al deze hulpverleners?

De esthetische pedicure

Die verzorgen gezonde voeten en zorgen voor een mooi en verzorgd uiterlijk. Een sessie bij deze ethische voetverzorger bestaat vaak uit een ontspannend voetbad of een deugddoende voetmassage. Ze knipt en vijlt je nagels op de juiste manier, verwijdert het teveel aan huid van je nagelriemen of duwt deze huid zachtjes naar achter wanneer deze teveel over je nagels groeit. Zogenaamde walletjes worden schoongemaakt en doet je nagelplaat weer glanzen. Een esthetische voetverzorgster gebruikt meestal een eeltrasp, maar geen toestellen zoals een freestoestel. Een regelmatige basisbehandeling door een esthetische pedicure of een schoonheidsspecialiste is een goed idee om je voeten in conditie te houden.

De medische pedicure

Is een aanvulling op de esthetische pedicure. Ze verzorgt pijn en vervelende ongemakken die geen zware gezondheidsrisico’s inhouden.  Ze doet geen chirurgische ingrepen, maar hij of zij gebruikt wel professionele producten voor de behandeling van bepaalde aandoeningen. De medische pedicure snijdt oppervlakkige eelt weg, meerdere en diepere lagen worden meestal overgelaten aan de expert. Die is gespecialiseerd in het screenen, verzorgen en opvolgen van diabetes voeten. De expert medische pedicure voorkomt of behandelt aandoeningen aan zowel nagels als tenen zoals allerlei infecties, schimmel, voetwonden, ingegroeide teennagels, likdoorns, kloven en pijnlijke drukpunten. Ze maakt daarbij eventueel gebruik van aangepaste diabetes technieken. Deze expert medisch pedicure werkt vaan nauw samen met podologen, dermatologen, artsen, orthopedisten, verpleegkundigen en met diegenen die werken in de thuiszorg.

Medische zorgverleners

Podologen en artsen helpen bij risicovolle teenmisvormingen en voetblessures. De podotherapeut ontwerpt ook steunzolen. Huisartsen, dermatologen en chirurgen gebruiken medische technieken en producten om voetproblemen te behandelen. Zoek je op naar hulp van en pedicure in de regio Hellevoetsluis? Dan kun je terecht bij Voetverzorging Hellevoetsluis.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *