Hoe werkt pijnbestrijding met hypnose?

pijnbestrijding Breda

Er is een verschil tussen pijn en chronische pijn. Chronische pijn is een van de meest voorkomende soorten pijn waarmee we worden geconfronteerd. Pijn gaat na een korte periode, bijvoorbeeld door het slikken van een pijnstiller, spontaan over. Chronische pijn daarentegen is een aanhoudende pijn die zowel je gezondheid als je professioneel en sociale leven negatief kan beïnvloeden. Het is vaak het gevolg van onderliggende gezondheidsprobleem, van een aandoening of van een kwetsuur. Chronische pijn is een constante of een regelmatig terugkerende pijn die opvallend langer duurt dan bij een normale genezingsperiode. We spreken ook van chronische pijn als die langer dan bijvoorbeeld drie maanden duurt. Ook je leeftijd speelt een belangrijke rol bij chronische pijn, als gevolg van slijtage bijvoorbeeld. Informeer eens over pijnbestrijding in Breda.

De belangrijkste symptomen van chronische pijn

Chronische pijn is op zijn minst onaangenaam. Het vermindert je levenskwaliteit en belemmert je in je dagelijkse activiteiten, zodanig zelfs dat je aan je bed of je rolstoel bent gekluisterd. Chronische pijn is vaak hevig, stekend of zeurend. De pijnlijke zones zijn niet alleen pijnlijk, maar kunnen ook gevoelig of pijnlijk zijn bij aanraking en erger worden als je beweegt.

Hypnose pakt je chronische pijn aan bij de basis

Hypnose pakt je chronische pijn aan bij de wortels. Zo heeft hypnose een belangrijke invloed op je pijnprikkels in je onderbewustzijn. Vooral de laatste tijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van hypnose op pijn en chronische pijn, vooral bij fibromyalgie. De resultaten van deze studies zijn opvallend hoopgevend. Deze therapie wordt meer en meer ingezet bij de behandeling van kanker, bij orale pijn bij een transplantatie van bijvoorbeeld beenmerg en tegen de nare gevolgen (bijvoorbeeld misselijkheid) bij chemotherapie.

Pijnbehandeling met hypnose

Via hypnose probeert de therapeut te achterhalen waarom je pijn blijft aanhouden. Daarbij gebruikt hij of zij meerdere technieken. Eens de oorzaken van je chronische pijn achterhaald leeft de hypnotiseur je bewust of onbewust je pijn te beheersen. Hypnose wil de klassieke geneeskunde zeker niet vervangen, wél aanvullen. Hypnose wordt perfect gecombineerd met alle klassieke pijnbehandelingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *