Wat zijn de meest bekende Indiase gerechten

Restaurant Hilversum

Je hebt vast weleens de woorden Tikka Masala, Kip Tandoori en curry voorbij horen komen. De Indiase keuken bestaat uit vele bekende gerechten die inmiddels wereldwijd verkrijgbaar zijn. Uiteraard kan je de minder bekende gerechten ook proeven bij een Indiaas Restaurant Hilversum . Of je maakt ze gewoon lekker thuis klaar met de recepten die online te vinden zijn. Een groot voordeel van de Indiase keuken is dat de meeste ingrediënten in de supermarkt of toko verkrijgbaar zijn. In dit artikel leggen we je uit wat de meest bekende Indiase gerechten zijn.

De meest bekende gerechten

Om te beginnen met Kip Tandoori, wie kent deze naam nou niet. Kip Tandoori wordt van oorsprong bereidt in een tandoor, dit is een klok of cilindervormige oven van metaal of klei. Het zorgt ervoor dat het voedsel een subtiele rooksmaak krijgt. Om te beginnen wordt de kip tandoori gemarineerd in yoghurt in specerijen zoals garam masala, komijn, knoflook en gember. Hierna wordt het gegaard op een spies, voordat het wordt opgediend wordt het afgebakken in de tandoor oven. Het heeft een specifieke rode kleur door de gebruikte specerijen zoals cayenne en chili waarin het gemarineerd wordt. Naast een tandoor kan je het ook op de grill bereiden. Tikka masala is een gerecht dat kleine stukjes bevat zoals geit, kip, kikkererwten en dergelijke. Deze worden wederom gemarineerd en daarna geroosterd of gebakken. Het wordt opgediend in een hete saus. Kip Korma verwijst naar de bereidingswijze. De kip wordt snel rondom aangebraden en daarna in vocht langzaam gegaard. Het vocht kan bestaan uit yoghurt, bouillon, water, room of specerijen. De saus wordt ingekookt. Vindaloo is een van de meest pittige gerechten in de Indiase keuken en komt van oorsprong uit Portugal. De basis is azijn, chili ’s, varkensvlees en andere specerijen.

Indiase gerechten kopen

Vaak kan je terecht bij een lokaal restaurant, maar het is tevens mogelijk om Indiase gerechten zelf te bereiden. De meeste ingrediënten vind je bij de toko of supermarkt. Als je een vervanging zoekt voor het traditionele keukengerei dan kan je vaak gewoon je huidige kookapparatuur gebruiken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *