Een rolstoel

Rolstoel

Je hebt verschillende soorten rolstoelen. Zo kennen we de rolstoel voor incidenteel gebruik, dit betekend dat je de rolstoel vaak maar tijdelijk nodig hebt. Bijvoorbeeld als jee een operatie hebt gehad, of je bent hoogzwanger en lopen is moeilijk geworden. Deze rolstoel is vaak inklapbaar, dus handig mee te nemen. Dan heb je ook een rolstoel voor dagelijks gebruik. Deze is speciaal voor jou ingesteld, zodat je geen lichamelijke klachten krijgt. Dit is echt een rolstoel voor mensen die niet mee kunnen lopen. Ze zij ook een stuk lichter dan de eerdere rolstoel. En dan heb je nog de elektrische rolstoel. Deze rolstoelen worden geheel elektrisch bediend, je hoeft hier dus geen spierkracht voor te gebruiken. Deze rolstoel is gemaakt voor mensen die niet kunnen lopen maar ook hun handen niet goed meer kunnen gebruiken.

Een rolstoel huren of kopen

Je kunt via de gemeente een rolstoel krijgen die gefinancierd wordt door het rijk of de verzekering. Voor heel veel mensen is dit een prima rolstoel. Maar het kan zijn dat je zelf een rolstoel wilt aanschaffen. Want je wilt een bepaald model, kleur of merk die het bedrijf die voor de gemeente werkt niet kan leveren. Of je bent een fanatiek sporter, dan heb je een ander soort rolstoel nodig dan de rolstoel voor dagelijks gebruik. Een sportrolstoel is heel wendbaar en heeft een ander soort wielen. En het is ook belangrijk dat je een rolstoel kiest die bij jouw sport past, want voor tennis heb je weer een ander model dan voor rolstoeldansen. Iedere sportrolstoel heeft zijn specifieke kenmerken.

Duwrolstoel of handbewogen rolstoel

Er zijn nog meer verschillen in de rolstoelen. Zo heb je een duwrolstoel, deze heeft 4 kleine wielen en wordt door een medewerker of familielid geduwd. De gebruiken kan zich dus niet zelf voortbewegen. Dit kan wel met een handbewogen rolstoel. Hierin kun je je zelfstandig verplaatsen door met je handen de hoepels te draaien. Deze rolstoel heeft ook handvaten dus iemand anders kan je altijd helpen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *