Een hoogbegaafd kind heeft begeleiding nodig

begeleiding hoogbegaafdheid

Er zijn kinderen die hoogbegaafd zijn. Helaas hebben ouders en docenten niet altijd door dat een kind hoogbegaafd is. Ze weten dan niet wat de oorzaak is van de problemen die het kind heeft in het reguliere onderwijs. Waarom hebben hoogbegaafde kinderen vaak problemen in het reguliere onderwijs? Omdat het reguliere onderwijs vaak niet goed past bij deze kinderen. Kiezen voor Begeleiding hoogbegaafdheid is daarom zeker aan te raden. Dankzij deskundige begeleiding kunnen hoogbegaafde kinderen beter functioneren in het reguliere onderwijs.

Hoogbegaafde kinderen halen vaak lage cijfers

Wellicht vraag je je af hoe het komt dat hoogbegaafde kinderen vaak lage cijfers halen. Daar moet een reden voor zijn. Er zijn zelfs meerdere redenen voor. Hoogbegaafde kinderen hebben behoefte aan uitdagende lesstof. De door het reguliere onderwijs aangeboden lesstof is voor deze kinderen vaak niet uitdagend genoeg. Dit heeft tot gevolg dat ze gaan dagdromen. De stof wordt door deze kinderen dan niet goed opgeslagen, met lage cijfers als gevolg. Hoogbegaafde kinderen worden soms ook gepest. Ook dat kan tot gevolg hebben dat ze lage cijfers halen. Een derde reden voor de lage cijfers is het feit dat hoogbegaafde kinderen vaak heel beweeglijke kinderen zijn. Ze vinden het moeilijk om stil te zitten en om zich te concentreren.

Is mijn kind mogelijk hoofdbegaafd?

Hoe kun je als ouders bemerken dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is? Een mogelijke aanwijzing is een moeilijke opvoeding. Hoogbegaafde kinderen zijn vaak heel kritisch. Bovendien luisteren ze vaak slecht. Deze kinderen vertonen vaak onaangepast gedrag. Ze kunnen moeilijk in een keurslijf worden gebracht. Het opvoeden van deze kinderen kan daarom een moeizaam proces zijn, Een andere mogelijke aanwijzing dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is is het feit dat het kind niet goed oplet tijdens de les. Krijg je van leraren te horen dat jouw kind niet goed oplet in de les en zich kennelijk verveelt tijdens de les? Doet hij vervelende dingen tijdens de les, zoals met zijn stoel bewegen of met dingen gooien? Dit zijn allemaal indicaties dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *