Kinderen en eten

gezonde babyvoeding

Als jouw kindje geboren wordt krijgt deze alleen nog maar melk te drinken. Natuurlijk het liefst moedermelk, maar als dit door omstandigheden niet lukt, dan is fles voeding zeker ook een goed alternatief. Op een gegeven moment zal je beginnen met het eerste fruithapje, het liefst met een neutrale smaak zoals banaan. Langzamerhand zal jouw baby wennen aan de smaak en iets vaster voedsel. En natuurlijk kun je dit dan uitbreiden. Een keer een toetje of verschillende fruitsoorten door elkaar. Het is ook heel belangrijk dat jouw kindje aan alle smaken leert wennen want dat zal later minder problemen geven tijdens de avondmaaltijd.

Babyvoeding gezond

Je kunt babyvoeding zelf maken, maar ook kopen in een supermarkt. Hier staan potjes in verschillende smaken en maten en er staat precies op voor welke leeftijd deze geschikt is. Toch is deze voeding niet zo gezond als zelfgemaakte voeding, want vaak zijn er geur- en smaakstoffen aan toegevoegd en dit is niet gezond voor jouw kindje. Je kunt ingevroren gezonde babyvoeding bestellen bij een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. En in dit eten zitten beslist geen toevoegingen., maar alleen de juiste vitaminen en mineralen die jouw kleine zo hard nodig heeft. Chemische toevoegingen kunnen namelijk reacties als allergie of darmproblemen veroorzaken en dit wil je niet.

Voeding voor peuters

Pas veel later zal jouw kindje mee-eten met het gezin. Toch zijn er rond deze leeftijd veel problemen aan de eettafel, want heel vaak wil jouw kindje niet eten. En dan vraag je je af, is het aandacht, heeft hij echt geen honger, of heeft hij misschien last van een verkoudheid of van zijn tandjes. Maar als de peuter iedere dag zijn bord moet leegeten dan zal dit een probleem worden. Houdt het gezellig aan tafel, maak grapjes, neem de dag door, en laat hem zelf beslissen wat hij wil eten. Groente kun je vaak verstoppen in leuke recepten, zoals in de spagettisaus of in een quiche.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *