Mindfulness beoefenen in Alkmaar

Mindfulness Alkmaar

Mindfulness in Alkmaar? Bij mindfulness besteed je aandacht aan het leven in het hier en nu. Je gaat dus geen gedachtes nadrukkelijk proberen te vermijden. Alle gedachtes mogen er zijn en je observeert deze gedachtes vanuit een open blik. Wanneer je kiest voor mindfulness coaching wordt mindfulness ingezet om je gedachtes en overtuigingen onder de loep te leggen. Door aan mindfulness te doen wordt je namelijk meer bewust van de gedachtes die je hebt. Het geeft je dus meer inzicht in jezelf en de manier waarop je communiceert. Je wordt je ook bewust van de invloed van je gedachtes. Op die manier kun je zelf ook meer controle ervaren over je gedachtes. Dit kan stress erg verminderen.

Mindfulness als therapie

Er wordt de laatste jaren steeds meer bewijs gevonden dat je mindfulness ook kunt inzetten bij het verhelpen van psychische problemen of stress. Er zijn namelijk ook specifieke vormen van mindfulness ontwikkeld. Zo is er ook de vorm mindful analysis. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van schrijftherapie dat via de mail plaatsvindt. Door dingen op te schrijven ga je op een diepgaandere manier naar je zelf kijken. Dit helpt vaak om tot de juiste inzichten te komen.

Wat doet een coach met mindfulness?

Een coach die focust op mindfulness in de behandeling zal vooral de focus leggen op bewustwording. Dus wat denk je op dit moment? Welke overtuigingen staan in de weg? Door hier goed inzicht in te krijgen, kunnen er concretere stappen worden genomen naar wat je echt zou willen. Daarbij wordt het ook helder welke tools je nodig bent om op dat punt uit te komen. Samen met de coach ga je op zoek naar de beste versie van jezelf. Want alleen dan sta je helemaal in je kracht en heb je je levensenergie weer terug. Dit komt omdat je weer in verbinding staat met jezelf en je eigen kunnen. Je weet wat je kan en wat je krachten zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *