Reanimatie cursus in Zaandam

reanimatiecursus zaandam

Reanimatie cursus in Zaandam? De cursus bestaat uit diverse elementen die toegankelijk zijn voor iedereen. Weten hoe je moet reanimeren is namelijk een ontzettend belangrijke vaardigheid. Je wilt het natuurlijk liever niet meemaken maar zodra je te maken krijgt met iemand met een hartstilstand, wil je weten hoe je moet handelen. Het kan namelijk overal gebeuren. In de priv├ęsituatie maar ook op je werk. Eigenlijk altijd op een moment dat je het niet zou verwachten. Dan moet je dus iemand gaan reanimeren. Dat is wat je leert in de reanimatie cursus in Zaandam.

Hoe ziet de reanimatie cursus eruit?

De cursus zal 4 uur lang duren en de focus ligt op wat je moet doen bij een hartstilstand. In ieder geval moet je gelijk gaan reanimeren en de dichtbij zijnde AED aansluiten. Deze handeling kan namelijk echt levens redden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen is het dus van belang om de reanimatie cursus te volgen. Het is namelijk niet zo dat de ambulance meteen ter plaatse zal zijn. Je leert in de cursus wat je in de tussentijd moet doen. Op die manier leer je hoe je proactief moet inspelen op de situatie waar je mee te maken hebt.

Herkennen en handelen tijdens de reanimatie cursus

De leerdoelen van de reanimatie cursus volstrekken zich over twee verschillende onderwerpen. Het eerste leerdoel is dat je weet hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Hierbij komt aan bod hoe je reanimatie moet toepassen en weet wat belangrijke factoren zijn waar je op moet letten. Daarna wordt er behandeld hoe je de Automatische Externe Defibrillator (AED) moet gebruiken. Daarbij moet je namelijk ook volgens bepaalde stappen handelen. Het is belangrijk om gelijk te weten wat je moet doen. Verder komt er naar voren hoe je moet handelen bij bewusteloosheid. Eerst komt aan de orde wat bewusteloosheid is en hoe je het kunt herkennen. Vervolgens wordt ingegaan op wat je concreet kunt doen met een bewusteloos persoon.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *