Traumatherapie in Amsterdam

Traumatherapie Amsterdam

Iedereen maakt wel eens iets heftigs mee, maar als je dit niet kunt verwerken, of je kunt het geen plekje geven dan spreekt men van een trauma. Soms is het zo heftig dat het net is alsof je geest een tik heeft gekregen. Na het trauma krijg je vaak vervelende verschijnselen, je been misschien heel boos of verdrietig of juist heel eenzaam en je trekt je terug. De heftige gebeurtenis kan te maken hebben gehad met een ongeluk, een overval, een scheiding of een mishandeling. Mensen met een trauma hebben vaak last van flashbacks of nachtmerries waarin ze de gebeurtenis of gebeurtenissen herbeleven. Dit zorgt  voor oververmoeidheid, angst en stress en hierdoor kan je weer last krijgen van concentratieverlies en een laag zelfbeeld. Het is dus goed om hiervoor hulp te gaan zoeken en het probleem aan te pakken.

Traumatherapie

Je kunt voor een behandeling naar een psycholoog of misschien kun je wel terecht bij je naaste familie of een goede vriend of vriendin. Een psycholoog gaat eerst de gebeurtenis in kaart brengen en dan een behandelplan opstellen. Maar je kunt ook een traumatherapie volgen in Amsterdam. Hier ga je werken met paarden, want het werken met paarden kan heel effectief werken bij een trauma. Paarden zijn de ogen van een ziel, ze spiegelen als het ware jouw gevoelens. Aan het gedrag van het paard kunnen jouw knelpunten zichtbaar worden en hier ga je mee aan het werk. Daarnaast geeft het omgaan met paarden ontspanning en een gevoel van geborgenheid. Je kunt ze heerlijk aaien en ze zullen nooit vreemd kijken of jou veroordelen op je gedrag.

EMDR

Soms wordt een traumaverwerking behandeld door EMDR. Het mooie van deze behandeling is dat je niet heel veel hoeft te praten. Maar hoe werkt het dan? Tijdens de behandeling wordt gevraagd terug te denken aan de gebeurtenis. Tegelijkertijd begint de therapeut jouw af te leiden. Daardoor krijgt deze nare gebeurtenis weinig ruimte en zal de spanning van de gebeurtenis af nemen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *