Home

Reanimatie cursus in Zaandam

reanimatiecursus zaandam

Reanimatie cursus in Zaandam? De cursus bestaat uit diverse elementen die toegankelijk zijn voor iedereen. Weten hoe je moet reanimeren is namelijk een ontzettend belangrijke vaardigheid. Je wilt het natuurlijk liever niet meemaken maar zodra je te maken krijgt met iemand met een hartstilstand, wil je weten hoe je moet handelen. Het kan namelijk overal gebeuren. In de privésituatie maar ook op je werk. Eigenlijk altijd op een moment dat je het niet zou verwachten. Dan moet je dus iemand gaan reanimeren. Dat is wat je leert in de reanimatie cursus in Zaandam.

Hoe ziet de reanimatie cursus eruit?

De cursus zal 4 uur lang duren en de focus ligt op wat je moet doen bij een hartstilstand. In ieder geval moet je gelijk gaan reanimeren en de dichtbij zijnde AED aansluiten. Deze handeling kan namelijk echt levens redden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen is het dus van belang om de reanimatie cursus te volgen. Het is namelijk niet zo dat de ambulance meteen ter plaatse zal zijn. Je leert in de cursus wat je in de tussentijd moet doen. Op die manier leer je hoe je proactief moet inspelen op de situatie waar je mee te maken hebt.

Herkennen en handelen tijdens de reanimatie cursus

De leerdoelen van de reanimatie cursus volstrekken zich over twee verschillende onderwerpen. Het eerste leerdoel is dat je weet hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Hierbij komt aan bod hoe je reanimatie moet toepassen en weet wat belangrijke factoren zijn waar je op moet letten. Daarna wordt er behandeld hoe je de Automatische Externe Defibrillator (AED) moet gebruiken. Daarbij moet je namelijk ook volgens bepaalde stappen handelen. Het is belangrijk om gelijk te weten wat je moet doen. Verder komt er naar voren hoe je moet handelen bij bewusteloosheid. Eerst komt aan de orde wat bewusteloosheid is en hoe je het kunt herkennen. Vervolgens wordt ingegaan op wat je concreet kunt doen met een bewusteloos persoon.

Een goed uitgevoerde schilderklus

Schilder Almere

Wellicht heb je een schilderklus. De buitenkozijnen van jouw huis moeten bijvoorbeeld voorzien worden van een nieuw laagje verf. Natuurlijk moet die schilderklus goed worden uitgevoerd. Je wilt dat de kozijnen er weer als nieuw gaan uitzien. Daarom besluit je om niet zelf te gaan schilderen. Je gaat op zoek naar een professioneel schildersbedrijf. Inwoners van Almere en omgeving kunnen een beroep doen op een schilder in Almere. Je weet dan zeker dat de schilderklus goed wordt uitgevoerd. Het door het schildersbedrijf uitgevoerde schilderwerk voldoet aan bepaalde eisen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de pas aangebrachte verf na korte tijd weer verdwijnt. Uiteraard kun je ook een beroep op het bedrijf doen voor andere schilderklussen, zoals het schilderen van deuren, muren en hekken.

Vakmanschap en een uitstekende service

Het schildersbedrijf, met particuliere en zakelijke klanten, biedt zowel vakmanschap als een uitstekende service. Stel je hebt een opdracht die binnen korte tijd moet worden gerealiseerd. Je kunt dan snel een afspraak maken. Wellicht wil je eerst graag weten wat het schildersbedrijf jou te bieden heeft, of wellicht heb je professioneel advies nodig over schilderwerk. Je kunt dan contact opnemen met het bedrijf en vragen naar de mogelijkheden. Uiteraard krijg je dan te horen wat ongeveer de kosten zijn van het schilderwerk dat je door het schildersbedrijf wilt laten doen. Ook krijg je te horen wanneer de door jou verstrekte opdracht kan worden uitgevoerd. Omdat het schildersbedrijf gecertificeerd is om dit werk te doen is het afgeleverde werk altijd van uitstekende kwaliteit. De klanten van het bedrijf kunnen dus nog jarenlang genieten van het door het bedrijf geboden vakmanschap.

Vakbekwaam personeel

Uiteraard heeft het schildersbedrijf uitsluitend vakbekwaam personeel in dienst. Het personeelsleden van het schilderbedrijf hebben allemaal hun eigen specialisatie. Zo zijn ze gespecialiseerd in bijvoorbeeld onderhoud schilderwerk, wandafwerking, houtrotreparaties, stukadoorswerk en gevelreiniging. Je kunt bij het schilderbedrijf dus terecht voor onderhoud aan jouw huis. Het bedrijf kan dan een totaaloplossing bieden voor de door jou verlangde werkzaamheden.

 

Kinderen en eten

gezonde babyvoeding

Als jouw kindje geboren wordt krijgt deze alleen nog maar melk te drinken. Natuurlijk het liefst moedermelk, maar als dit door omstandigheden niet lukt, dan is fles voeding zeker ook een goed alternatief. Op een gegeven moment zal je beginnen met het eerste fruithapje, het liefst met een neutrale smaak zoals banaan. Langzamerhand zal jouw baby wennen aan de smaak en iets vaster voedsel. En natuurlijk kun je dit dan uitbreiden. Een keer een toetje of verschillende fruitsoorten door elkaar. Het is ook heel belangrijk dat jouw kindje aan alle smaken leert wennen want dat zal later minder problemen geven tijdens de avondmaaltijd.

Babyvoeding gezond

Je kunt babyvoeding zelf maken, maar ook kopen in een supermarkt. Hier staan potjes in verschillende smaken en maten en er staat precies op voor welke leeftijd deze geschikt is. Toch is deze voeding niet zo gezond als zelfgemaakte voeding, want vaak zijn er geur- en smaakstoffen aan toegevoegd en dit is niet gezond voor jouw kindje. Je kunt ingevroren gezonde babyvoeding bestellen bij een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. En in dit eten zitten beslist geen toevoegingen., maar alleen de juiste vitaminen en mineralen die jouw kleine zo hard nodig heeft. Chemische toevoegingen kunnen namelijk reacties als allergie of darmproblemen veroorzaken en dit wil je niet.

Voeding voor peuters

Pas veel later zal jouw kindje mee-eten met het gezin. Toch zijn er rond deze leeftijd veel problemen aan de eettafel, want heel vaak wil jouw kindje niet eten. En dan vraag je je af, is het aandacht, heeft hij echt geen honger, of heeft hij misschien last van een verkoudheid of van zijn tandjes. Maar als de peuter iedere dag zijn bord moet leegeten dan zal dit een probleem worden. Houdt het gezellig aan tafel, maak grapjes, neem de dag door, en laat hem zelf beslissen wat hij wil eten. Groente kun je vaak verstoppen in leuke recepten, zoals in de spagettisaus of in een quiche.

Traumatherapie in Amsterdam

Traumatherapie Amsterdam

Iedereen maakt wel eens iets heftigs mee, maar als je dit niet kunt verwerken, of je kunt het geen plekje geven dan spreekt men van een trauma. Soms is het zo heftig dat het net is alsof je geest een tik heeft gekregen. Na het trauma krijg je vaak vervelende verschijnselen, je been misschien heel boos of verdrietig of juist heel eenzaam en je trekt je terug. De heftige gebeurtenis kan te maken hebben gehad met een ongeluk, een overval, een scheiding of een mishandeling. Mensen met een trauma hebben vaak last van flashbacks of nachtmerries waarin ze de gebeurtenis of gebeurtenissen herbeleven. Dit zorgt  voor oververmoeidheid, angst en stress en hierdoor kan je weer last krijgen van concentratieverlies en een laag zelfbeeld. Het is dus goed om hiervoor hulp te gaan zoeken en het probleem aan te pakken.

Traumatherapie

Je kunt voor een behandeling naar een psycholoog of misschien kun je wel terecht bij je naaste familie of een goede vriend of vriendin. Een psycholoog gaat eerst de gebeurtenis in kaart brengen en dan een behandelplan opstellen. Maar je kunt ook een traumatherapie volgen in Amsterdam. Hier ga je werken met paarden, want het werken met paarden kan heel effectief werken bij een trauma. Paarden zijn de ogen van een ziel, ze spiegelen als het ware jouw gevoelens. Aan het gedrag van het paard kunnen jouw knelpunten zichtbaar worden en hier ga je mee aan het werk. Daarnaast geeft het omgaan met paarden ontspanning en een gevoel van geborgenheid. Je kunt ze heerlijk aaien en ze zullen nooit vreemd kijken of jou veroordelen op je gedrag.

EMDR

Soms wordt een traumaverwerking behandeld door EMDR. Het mooie van deze behandeling is dat je niet heel veel hoeft te praten. Maar hoe werkt het dan? Tijdens de behandeling wordt gevraagd terug te denken aan de gebeurtenis. Tegelijkertijd begint de therapeut jouw af te leiden. Daardoor krijgt deze nare gebeurtenis weinig ruimte en zal de spanning van de gebeurtenis af nemen.

Zwanger

3D echo Rotterdam

Je mag het iedereen vertellen, jullie zijn in blijde verwachting van een kleintje. Het is een wonder dat dit kleintje groeit in jouw buik en je zult verschillende boeken gaan lezen over hoe de kleine zich zal gaan ontwikkelen. Alles in je lichaam gaat veranderen, de hormonen gieren door je lijf, je eetgewoontes zijn anders en je zult je aan moeten passen in het dagelijkse ritme.

Echo maken

Dan is het tijd om een echo te laten maken, zodat je kunt zien hoe de baby groeit in jouw buik. Je kunt dan kiezen voor een gewone echo of een 3D echo bv. in Rotterdam. Hiermee kunnen ze jouw kindje heel goed in beeld brengen. Je kunt nu je kindje in kleur zien en ook kun je al de gezichtsuitdrukking bewonderen. Ook kun je zien of er genoeg ruimte is in je buik en waar de placenta zich bevind. Een 3D echo maakt het allemaal realistisch en is een fantastische herinnering voor later.

Verloskundige praktijk

Als je naar een verloskundige praktijk gaat, zal je altijd terecht kunnen met je vragen over de zwangerschap en de bevalling. Ze zijn begeleidend en adviserend tijdens jouw zwangerschap. Als je gaat naar een verloskundige in Rotterdam dan staat er een professioneel team klaar om je adviezen te geven, meten bij iedere controle de bloeddruk, en zij vertellen jou wat voor benodigdheden je klaar moet hebben staan voor de bevalling. Ook voor de vervolg periode zullen ze jullie begeleiden. Als er complicaties optreden zorgen zij voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. En als je uiteindelijk thuis mag bevallen dan zal de verloskundige jou hiermee begeleiden. Zij zorgt voor de gezondheid van jou en voor je kleine. Ze helpt je tijdens de persweeën en als het kindje geboren is, wordt deze lekker schoongemaakt de navelstreng wordt doorgeknipt, de baby wordt gewogen en gemeten. In de kraamweek komt de verloskundige nog langs om de bevalling met je te bespreken en de kraamvrouw te controleren.

Bohemian Armbandjes

bohemian armbandjes

Ondanks de kou toch nog een beetje de zomer in je bol bewaren? Aangezien het op dit moment niet zo makkelijk is om zomaar even naar Ibiza of Albufeira te vliegen moet je op een andere manier op zoek naar het zonnetje in jezelf. Bewaar je positieve energie, en zoek hem ook op door veel te bewegen en andere dingen te doen waar je energie van krijgt. Dat is natuurlijk sowieso verstandig in de winter, en deze winter misschien nog wel belangrijker dan ooit. Ook op andere manieren kun je werken aan je mentale en fysieke welzijn. Naast sporten is gezond en regelmatig eten ook van belang, en is het bovendien verantwoord om bijvoorbeeld je schermtijd te beperken. Daarnaast is mindfulness of mediteren altijd een goede manier om tot rust te komen en lekkerder in je vel te zitten.

Doe het met je outfit

Je kunt de stemming er natuurlijk ook inhouden met je outfit. Daarmee breng je de vrolijkheid ook nog eens naar de buitenwereld! Denk aan kleurrijke kleding, of bohemian armbandjes. Die bohemian armbandjes doen je vanzelf aan de zomer denken, en geven je hele uitstraling meteen die fijne festival sfeer. Of misschien ben je meer van de strandstemming, en geef je je outfit met de armbandjes net een ander tintje. Net wat je wil, de sieraden zijn veelzijdig en passen in vele stijlen.

Maak er zelf een feestje van

Ook een heel simpele outfit heeft baat bij de leuke bohemian armbandjes of ander soort kleine sieraden, en ziet er daardoor meteen beter uit. Maar je kunt natuurlijk ook alles uit de kast halen. Ga lekker aan de slag met wilde make-up, trek je mooiste jurk aan en doe alsof je naar allerlei fantastische feestjes gaat. Soms moet je een beetje extra fantasie gebruiken. Ook al gaan de grote feesten waar je naar verlangt nu misschien niet door, als je er zelf wat van maakt lijkt het toch nog heel wat. 

Een hoogbegaafd kind heeft begeleiding nodig

begeleiding hoogbegaafdheid

Er zijn kinderen die hoogbegaafd zijn. Helaas hebben ouders en docenten niet altijd door dat een kind hoogbegaafd is. Ze weten dan niet wat de oorzaak is van de problemen die het kind heeft in het reguliere onderwijs. Waarom hebben hoogbegaafde kinderen vaak problemen in het reguliere onderwijs? Omdat het reguliere onderwijs vaak niet goed past bij deze kinderen. Kiezen voor Begeleiding hoogbegaafdheid is daarom zeker aan te raden. Dankzij deskundige begeleiding kunnen hoogbegaafde kinderen beter functioneren in het reguliere onderwijs.

Hoogbegaafde kinderen halen vaak lage cijfers

Wellicht vraag je je af hoe het komt dat hoogbegaafde kinderen vaak lage cijfers halen. Daar moet een reden voor zijn. Er zijn zelfs meerdere redenen voor. Hoogbegaafde kinderen hebben behoefte aan uitdagende lesstof. De door het reguliere onderwijs aangeboden lesstof is voor deze kinderen vaak niet uitdagend genoeg. Dit heeft tot gevolg dat ze gaan dagdromen. De stof wordt door deze kinderen dan niet goed opgeslagen, met lage cijfers als gevolg. Hoogbegaafde kinderen worden soms ook gepest. Ook dat kan tot gevolg hebben dat ze lage cijfers halen. Een derde reden voor de lage cijfers is het feit dat hoogbegaafde kinderen vaak heel beweeglijke kinderen zijn. Ze vinden het moeilijk om stil te zitten en om zich te concentreren.

Is mijn kind mogelijk hoofdbegaafd?

Hoe kun je als ouders bemerken dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is? Een mogelijke aanwijzing is een moeilijke opvoeding. Hoogbegaafde kinderen zijn vaak heel kritisch. Bovendien luisteren ze vaak slecht. Deze kinderen vertonen vaak onaangepast gedrag. Ze kunnen moeilijk in een keurslijf worden gebracht. Het opvoeden van deze kinderen kan daarom een moeizaam proces zijn, Een andere mogelijke aanwijzing dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is is het feit dat het kind niet goed oplet tijdens de les. Krijg je van leraren te horen dat jouw kind niet goed oplet in de les en zich kennelijk verveelt tijdens de les? Doet hij vervelende dingen tijdens de les, zoals met zijn stoel bewegen of met dingen gooien? Dit zijn allemaal indicaties dat jouw kind mogelijk hoogbegaafd is.

Mindfulness beoefenen in Alkmaar

Mindfulness Alkmaar

Mindfulness in Alkmaar? Bij mindfulness besteed je aandacht aan het leven in het hier en nu. Je gaat dus geen gedachtes nadrukkelijk proberen te vermijden. Alle gedachtes mogen er zijn en je observeert deze gedachtes vanuit een open blik. Wanneer je kiest voor mindfulness coaching wordt mindfulness ingezet om je gedachtes en overtuigingen onder de loep te leggen. Door aan mindfulness te doen wordt je namelijk meer bewust van de gedachtes die je hebt. Het geeft je dus meer inzicht in jezelf en de manier waarop je communiceert. Je wordt je ook bewust van de invloed van je gedachtes. Op die manier kun je zelf ook meer controle ervaren over je gedachtes. Dit kan stress erg verminderen.

Mindfulness als therapie

Er wordt de laatste jaren steeds meer bewijs gevonden dat je mindfulness ook kunt inzetten bij het verhelpen van psychische problemen of stress. Er zijn namelijk ook specifieke vormen van mindfulness ontwikkeld. Zo is er ook de vorm mindful analysis. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van schrijftherapie dat via de mail plaatsvindt. Door dingen op te schrijven ga je op een diepgaandere manier naar je zelf kijken. Dit helpt vaak om tot de juiste inzichten te komen.

Wat doet een coach met mindfulness?

Een coach die focust op mindfulness in de behandeling zal vooral de focus leggen op bewustwording. Dus wat denk je op dit moment? Welke overtuigingen staan in de weg? Door hier goed inzicht in te krijgen, kunnen er concretere stappen worden genomen naar wat je echt zou willen. Daarbij wordt het ook helder welke tools je nodig bent om op dat punt uit te komen. Samen met de coach ga je op zoek naar de beste versie van jezelf. Want alleen dan sta je helemaal in je kracht en heb je je levensenergie weer terug. Dit komt omdat je weer in verbinding staat met jezelf en je eigen kunnen. Je weet wat je kan en wat je krachten zijn.

Een logo laten ontwerpen

Logo laten ontwerpen Utrecht

Wanneer je nét bent begonnen met je eigen onderneming, ben je natuurlijk een professioneel logo nodig dat past bij je bedrijf. Maar ook als ervaren ondernemer kun je de behoefte voelen om je bedrijfslogo te vernieuwen. Bijvoorbeeld wanneer je bedrijf exponentieel is gegroeid, of doordat je het assortiment hebt uitgebreid. Maar niet iedereen beschikt over het talent om zelf een goed logo te kunnen ontwerpen. En dus vragen ondernemers zich af: waar kun je een logo laten ontwerpen in Utrecht? Nou, voor de beste logo’s moet je bij ontwerpers en graphic designers zijn.

Een logo voor een startend ondernemer

Als startend ondernemer wil je natuurlijk een professionele, eerste indruk achterlaten op je klanten. Een goede website én een goed logo zijn hiervoor onmisbaar. Het is niet alleen vaak het eerste dat de klanten zien, maar ook hetgeen dat de klanten onthouden. Om nieuwe klanten aan te trekken, en bestaande klanten te laten terugkomen, is een professioneel logo onmisbaar. Én vergeet niet om dat logo vervolgens veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld op je visitekaartjes en facturen.

Een bedrijfslogo laten aanpassen

De meeste grote bedrijven veranderen eens in de zoveel jaar hun logo. Dit zijn niet altijd de grootste veranderingen, maar door je logo nét iets stoerder of moderner te maken kun je het fris laten aanvoelen. Een vernieuwd logo design kan bijvoorbeeld een jongere generatie klanten aantrekken. Je moet dan niet vergeten om dit nieuwe logo op al je materialen door te voeren, denk bijvoorbeeld aan je facturen, reclamemateriaal en eventuele bedrijfskleding.

Waarom zou je een ontwerper inhuren

Goede logo’s hebben een paar dingen met elkaar gemeen: ze zijn uniek, herkenbaar en simpel in design. En dat zijn ook precies de redenen om een ontwerper in te schakelen. De meeste mensen denken namelijk veel te ingewikkeld, en verliezen daardoor het doel uit het oog. En een té ingewikkeld logo kan zorgen voor onduidelijkheid en chaos bij de klanten. Dat wil je natuurlijk niet! De investering in een logo ontwerper betaalt zich dus gegarandeerd terug.

Wat doet een dakdekkersbedrijf?

Dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf schakel je in voor al je dakwerkzaamheden. Of het nu gaat om een daklekkage, een dakinspectie of het vervangen van dakpannen, een dakdekkersbedrijf staat voor je klaar. Er zijn ook veel dakdekkers die als zelfstandige actief zijn, maar maak je gebruik van de diensten van een dakdekkersbedrijf, dan weet je zeker dat het in orde is met de kwaliteit van de werkzaamheden.

De werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf

Een dakdekker kan alle werkzaamheden op en rondom het dak uitvoeren. Denk hierbij aan een jaarlijkse inspectie, renovaties, isolaties en reparaties. Dakdekkers kunnen verschillende specialisaties hebben. Er zijn immers veel verschillende soorten daken, zoals platte daken en hellende daken. Maar ook daken gemaakt van verschillende materialen, zoals bitumen, dakpannen, kunststof, metaal, leisteen of riet. De werkzaamheden op een dak kunnen eenvoudig en complex zijn. Zoals het verrichten van periodiek onderhoud aan een pannendak, of een geheel rieten dak vernieuwen. Een dakdekkersbedrijf zal altijd nadenken over de beste, veiligste en goedkoopste manier om een dak te repareren of te vervangen.

Jaarlijkse dakinspectie

Je ziet je eigen dak nooit van dichtbij. Waarschijnlijk doe je er ook niet veel mee. Maar eigenlijk is het dak het belangrijkste onderdeel van je woning. Het dak van je woning zorgt er immers voor dat je er warm, droog en comfortabel bij zit. Natuurlijk heeft een dak een lange levensduur, maar dit betekent niet dat je er nooit naar om hoeft te kijken. Ook een dak heeft onderhoud nodig. Want je staat er misschien niet bij stil, maar er kan altijd ongemerkt schade optreden aan je dak. Wanneer je dit niet op tijd laat repareren, kan het van kwaad tot erger gaan. Je hebt dan grote kans op lekkages. En als die ook weer een tijdje ongemerkt blijven, krijg je waterschade. Met een jaarlijkse dakinspectie kun je dit voorkomen. Dit heeft als extra groot voordeel dat je je huis gemakkelijker en voor een groter bedrag kunt verkopen.